Добро познат факт е дека Facebook и приватноста на корисниците не oдат заедно и покрај бројните обиди. Многу пати во минатото корисниците имаа проблем со Facebook и нивната навика постојано да ги менуваат подесувањата за приватност на профилите. Проблемот секако е што мрежата содржи купишта лични податоци од корисниците, што мора да бидат претпазливи за […]

Прочитај повеќе

Додатокот за Firefox – Firesheep овозможува да пробиете лесно нечиј профил на друштвените мрежи и други ранливи сајтови преку WiFi мрежата крадејќи им ги „колачињата“.

Прочитај повеќе