(Oва е гостински пост на NewMan’s Bussines Accelerator, кои се локалните партнери на технолошкиот предизвик на NASA) NASA Space Apps Challenge e глобален предизвик за сите креативни и иновативни умови кои сакаат да го подобрат животот на планетата Земја и да ѝ помогнат на NASA во истражување на Вселената. На дводневниот хакатон, кој ќе се […]

Прочитај повеќе

Пристигнаа новите геофилтри за Македонија на Snapchat, креирани на дизајнерскиот хакатон #DesignTon. Геофилтрите се наменети за Ресен, Матка и Кокино, и се првите потврдени филтри од Snapchat од овој настан. Креатори на геофилтрите се Ивана Крстева (Кокино), Јована Шишковска (Матка) и Маја Митровиќ (Ресен). Геофилтерот е замена за некогаш суперпопуларните „чек-ин“, но се значително позабавни, […]

Прочитај повеќе