Американската Агенција за национална безбедност (NSA) гради „квантен компјутер“ кој ќе може да ги отклучи сите можни енкрипции за заштита на податоците, пишува Washington Post, повикувајќи се на документи кои ги достави поранешниот аналитичар на NSA, Едвард Сноуден. Според извештајот, NSA инвестира околу 80 милиони долари во компјутерот кој сè уште не е изработен, но […]

Прочитај повеќе

Текнувало.мк (бета) е колаборативен сервис за поставување и одговарање прашања од области поврзани со програмирањето. Сервисот е граден според моделoт на stackoverflow.com, и е наменет на македонската програмска заедница.

Прочитај повеќе