Во оваа моја прва статија ќе ги претставам моите погледи кон тоа што е гејмер, што е професионален гејмер и разликата помеѓу македонскиот про гејмер и светскиот про гејмерот. Јас сум Александар Киселинов – helius, про гејмер и поранешен играч, а сега менаџер, на професионалниот CS тим ENTiTY, и имам искуство од поранешни големи натпреварувања како KODE5.

Прочитај повеќе

Тимот ENTITY на регионалниот турнир во Counter Strike KODE5 во Србија го освоија првото место, со што се квалификуваа за големото финале на ова натпреварување кое ќе се одржи во Моска на 9-10 Мај. Следи интервјуто со тимот на ENTITY, или Александар Киселинов (helius), Јован Каланоски (KaLaN), Ангел Грозданоски (eRRor), Ѓоко Лабоски (aIm1ghty) и Алтај […]

Прочитај повеќе