Еден од најдобрите и најпрепознатливите кошаркари на сите времиња, Коби Брајант, оваа година ја заврши кошаркарската кариера и се пензионира. Ѕвездата на Лос Анџелес Лејкерс, веќе има план што ќе работи и креираше инвестициски фонд за стартапи. Коби Брајант заедно со инвеститорот Џеф Сибел лансираа фонд со капитал од 100 милиони US дoлари кои ќе инвестира во технички […]

Прочитај повеќе