Klik е iOS апликација од Кирил Кироски која не информира за вестите околу нас. Апликацијата е наменета пред сѐ за македонските корисници кои можат едноставно и брзо да се запознаат со настаните, следејќи ги сториите и текстовите на разните македонски портали. Апликацијата ги собира линковите на најразлични теми, на пример економија, занимливости, анализи или Македонија […]

Прочитај повеќе

Најверојатно во склоп со Google+ друштвената мрежа, Google Webmaster tools и Analytics, алатките за следење на статистиката за посетите на вашиот сајт, сега можaт да ги следат споделувањата преку Google +1 копчето, Facebook Like и твитовите.

Прочитај повеќе

Секој петок во 19:30 часот на телевизија Алфа се емитува емисијата за ИТ новости „Клик“. Продуцирана од Light Bulb productions, концептот на емисијата и анимациите се нешто свежо на македонската ИТ сцена. Токму иновативноста ни се допадна и затоа It.com.mk, со задоволство, склопи соработка со „Kлик“ да им обезбеди квалитетна ИТ содржина. Се надевам ќе уживате!

Прочитај повеќе