Не е никаква тајна дека Amazon го сака тронот за сите дигитални содржини, а најбрзиот пат до таму го гледа преку стриминг услугите. Подолго време се шушкаше дека гигантот се подготвува за овозможување услуга која ќе биде директен ривал на Nvidia GeForce Now, Xbox и Google Stadia. Конечно се дозна дека услугата ќе се вика […]

Прочитај повеќе

Onlive беше сервис кој им дозволуваше на гејмерите да ги играат и најголемите ААА игри на компјутери со исклучително слаб хардвер, игри како Batman: Arkham City се „покренуваа“ на десет години стар лаптоп така што се користеше интернет конекција за да се користат харверските ресурси на исклучително моќните компјутери на Onlive. Но, гејмерите некако не […]

Прочитај повеќе

Спонзорирано од Vapour Apps

во Вести, Спонзорирани

Текстот е промотивен текст порачан од Vapour Apps. VapourApps претставува лесен за користење приватен cloud со вградени апликации, за мали, средни и големи компании, кои сакаат флексибилна контрола на нивната IT инфраструктура. Што тоа всушност значи? Кога некоја фирма ќе достигне одредена големина или обем на работа, најчесто ѝ се потребни неколку системи, како систем за […]

Прочитај повеќе