Преку Twitter профилот Amped Attacks, анонимен хакер започна да објавува имиња на членови на американскиот расистички култ, Кју Клакс Клан. Помеѓу првите посрамени имиња се најдоа и имиња на четворица американски сенатори, Томас Тилис, Џон Корнин, Џон Харди Исаксон и Ден Коатс, јави Salon. Нема докази за вмешаноста на сенаторите со кланот. @Amoswtlcindy Amos, completely […]

Прочитај повеќе