Google го издаде Android 4.4 KitKat пред речиси една година, но за жал сè уште има куп телефони кои го поддржуваат оперативниот систем, но компаниите не направиле надградба. Најдобро со надградбата поминаа Motorola и HTC кои еден месец по излегувањето имаа готови телефони со Android KitKat, пишува Ars Technica во својата интересна анализа за тоа […]

Прочитај повеќе

Јужно корејската компанија LG повторно е прв избор на Google кога се во прашање Nexus телефоните. Извор на шпекулациите за повторната соработка на компаниите е Федералната комисија за комуникации (FCC) на САД, која објави документи поврзани со партнерството. Новиот уред LG-D820 наликува на Nexus 4, а порталот Droid-Life забележа дека речиси идентичен уред, неодамна „протече“ на […]

Прочитај повеќе

Со кампања на друштвените мрежи Greenpeace успеа да го натера Nestlé да престане да соработува со компании кои ги уништуваат прашумите за масло од палми, бидејќи им наштетува на животните.

Прочитај повеќе