По Олимписките и Параолимпискиоте игри во Рио, следниот месец ќе се одржи и првата киборг олимпијада. На настанот ќе учествуваат луѓе со егзоскелет, електронски раце, инвалидски колички со сопствен погон и друга асистивна технологија. Натпреварите во Cybathlon ќе се одржат во близина на Цирих на 8 октомври. На натпреварите ќе учествуваат 50 тимови кои ќе се натпреваруваат […]

Прочитај повеќе