Онлајн курсевите за здобивање со нови вештини не се новитет. На Интернет има куп курсеви кои може да ги пронајдете за најразлични потреби. Ќе се обидеме во неколку написи да презентираме поголем дел од платформите кои помагаат со учење на програмирање. Дел од платформите се плаќаат, но најчесто имаат и бесплатни курсеви. Вие може да ни помогнете […]

Прочитај повеќе

Khan Academy сега има над 4 милиони корисници месечно и над 2.700 eдукативни видеа, открива основачот на Khan Academy, Салман Кан, во забавно сесија на „прашања и одговори“ со корисниците на Reddit. Покрај класичните пофалби од луѓе кои конечно положиле тежок предмет на факултет или од родители кои конечно ги натерале своите деца да учат […]

Прочитај повеќе

Khan Academy е непрофитна организација која цели кон тоа сите да добијат бесплатно и квалитетно образование каде и да се. На страницата има повеќе од 2.100 видеа со едукативен материјал, кои се сржта на нивната идеја, поткрепени од нивниот аналитички софтвер кој ја оформува целата идеја.

Прочитај повеќе