Кога се работи за управители на лозинки, едни алатки ги чуваат лозинките на облак, а други на вашиот хард диск. Во случај да не се чувтвувате удобно со чување лозинки на облак, KeePass е управител кој не ги чува податоците онлајн, туку во датабаза која се наоѓа во вашиот компјутер. За да направите ваша лична […]

Прочитај повеќе

Пилот проектот на Европската унија за поголема безбедност на технологијата со отворен код, FOSSA, започнува со ревизија на KeePass и Apache HTTP Server. Овие две технологии се избор на јавноста, KeePass со 23 отсто гласови и Apache HTTP Server со 19 отсто гласови, вели Џулија Реда, пратеник од шведската Партија на пиратите. KeePass е менаџер […]

Прочитај повеќе