Pando Networks, компанија која се занимава со подобрување на брзината на преземање на различни онлајн содржини, направи истражување за брзината и постојаноста на интернет конекциите низ светот. Истражување е направено според 27 милиони преземања од страна на 20 милиони компјутери во 224 држави во периодот од јануари до јули 2011. Според ова истражување, просечната брзина […]

Прочитај повеќе

Хонг-коншкиот City Telecom, покрај 100 Mbps услугата 600 денари, сега на своите корисници им нуди 1 гигабити во секунда брз интернет за само 199 хонк-конгшки долари односно околу 1100 денари.

Прочитај повеќе