BAFTA настанот за награди за најдобрите видео игри ќе се одржи на 12.април годинава и, според номинираните игри во бројните категории, Hellblade: Senua’s Sacrifice доминира во девет категории и се поставува како исклучително успешен АА наслов, со над половина милион продадени примероци. Веднаш зад Hellblade се прикрадува хитот за PlayStation 4 и нашата најдобра снежна […]

Прочитај повеќе

Pinterest е веб страна изградена од мал тим во сончевото Пало Алто, Калифорнија, која ви овозможува да ги сочувате и организирате сите прекрасни работи на кои ќе налетате додека сурфате на веб. Воедно, тоа е место кое служи како ефектен букмаркинг сервис кој можете да го споделите со сите и страна која ви дозволува совршено  […]

Прочитај повеќе

После пет месеци од своето стартување, Google+ конечно претстави официјалнистраници за брендови и бизниси. Со официјалните страници Google+ најпосле ќе понуди можност компаниите да ја искористат оваа друштвена мрежа за што поголемо онлајн присуство. Google изјави дека крирањето и користењето на овие страници ќе биде бесплатно, и на нив нема да се најдат реклами. Моментално, […]

Прочитај повеќе

На регионалниот натпревар за веб сајтови Web Fest најголемата награда ја доби MTV.rs според изборот на стручното жири , додека Pouke.org ја доби Гранд при наградата од публиката.

Прочитај повеќе

140.mk e обид на едно место да се прикаже поголемиот дел од македонската твитерсфера!

Прочитај повеќе

The Webby Awards се нешто како интернационални веб Оскари каде се наградува достигнувањето во веб дизајнот, интерактивниот маркетинг, онлајн медиуми, видео и музика, како и мобилната технологија.

Прочитај повеќе