Црвениот Крст на Македонија заедно со мобилните оператори отвори неколку телефонски броеви на кои може да се донира за помош на Јапонија која ја зафати земјотрес и цунами кои ги уништија приморските градови, загинаа над 21.000 луѓе, се направи огромна материјална штета, по што следеа застрашувачки проблеми со три нуклеарни реактори.

Прочитај повеќе