Приказната со новиот албум на Канје Вест го покажа можеби најголемиот проблем на сервисите за стримање на музика – ексклузивната содржина. Албумот The Life of Pablо засега може да се преслуша единствено на Tidal, сервис стартуван од раперот Џеј-Зи кој беше заборавен сѐ до моментот кога Канје Вест не ги собра своите фанови. Музичките сервиси […]

Прочитај повеќе

Канје Вест со еден албум успеа да го популаризира сервисoт за музика Tidal, ко-основан од раперот Џеј-Зи. Tidal стартуваше со многу помпа се додека не беше заборавен од корисниците. Но, сега е еден од покул музичките сервиси бидејќи Канје Вест го објави својот последен албум екслузивно на Tidal. Со албумот стартуваше и кампањата на Канје […]

Прочитај повеќе

Познатиот рапер Канје Вест има скоро 500 илјади следбеници на Twitter, но раперот следи само еден твитерџија. И тоа не е друга позната личност туку рандом дечко од Ковентри.

Прочитај повеќе