Не толку одамна, во 2017 година, Toyota ја претстави иднината на камионите кои навистина нема да загадуваат. Project Portal е иднината на транспортот, а како гориво се користат водородни ќелии. Компанијата сега ја претстави надградбата на возилото иако според нив ова е само рафинирање на Project Portal – Alpha. Новиот камион доаѓа со малку неинвентивно име – […]

Прочитај повеќе

Да, добро прочитавте. Amazon ја презентира новата услуга со која на заинтересираните компании ќе им испoрача камион со кој ќе ги префрла податоците од компаниските податочни центри во облакот на Amazon. Ова е еден од новитетите кои Amazon ги најави на конференцијата во Лас Вегас. „Snowmobile овозможува едноставно префрлање на огромни количества на податоци до облакот. […]

Прочитај повеќе

Стартапот Otto кој за 700 милиони US долари во август стана дел од Uber, ја заврши својата прва испорака. Автономен камион на компанијата возеше со просечна брзина од 90 километри на час, а камионот возеше од Форт Колинс до Колоардо Спрингс во САД. Растојанието помеѓу овие градови е околу 200 километри. Во текот на целото возење […]

Прочитај повеќе