Во септември се врати еден од најздодевните фишинг напади, спамот на календар. Нападот е едноставен и супер здодевен. На календарот ви доаѓаат безброј нотификации, вообичаено се лажни известувања за освоена награда или учество во некое извлекување. Минатата недела омилени настани беа награди на Amazon и YouTube. За успешноста на нападот најмногу има улога наивноста на […]

Прочитај повеќе

Timeful е нова апликација за iOS, наскоро и за Android, која користи бихејвиорални истражувања за да ви ги научи навиките и да ви го организира денот. Апликацијата, креирана од истражувачи од универзитетите Stanford и Duke, е микс од календар и to-do листа која, покрај обврските што си ги внесувате сами, ви предлага и нови „корисни“ […]

Прочитај повеќе

Sunrise, еден од најпопуларните календари за iOS, сега е достапен за Android и за веб. Сите функционалности на прекрасниот календар се исто така префрлени, од поврзување на неколку Google Calendar профили, до синхронизирање со Facebook настани и родендени, извештаи за локално време, информации извлечени од Linkedin и Facebook, и поддршка за време од различни временски […]

Прочитај повеќе

Има бројни и одлични календари за iPhone, како Any.do Cal или Sunrise, но Peek Calendar е една од поинтересните не затоа што нуди изобилство на опции за менаџирање на времето, туку бидејќи е едноставна. Минималистичкиот дизајн на Peek Calendar е постигнат поради забавнот начин на додавање на обврските кои се скриени зад деновите. Многу интересна […]

Прочитај повеќе

Sunrise, еден од поубаво дизајнираните календари за iPhone, сега е достапен и за поголемиот iPad. Тоа што е предност на овој календар, и во исто време и недостаток, е што може да се користи само со iCloud и Google Calendar профилите. Но, календарот е направен одлично и со новата верзија добива и week и monthly […]

Прочитај повеќе

Има куп апликации за календари, но Cal на Any.do, достапна за iOS уште од летово, е можеби најуникатниот мобилен календар кој ќе ви понуди едноставен, но корисен интерфејс, и артистички позадини. Бесплатниот Cal е поврзан со Any.do, to-do апликацијата, што значи дека сите обврски кои сте ги додадале ќе ви бидат излистани во календарот, заедно […]

Прочитај повеќе

Any.Do, една од најубавите to-do апликации за Android и iOS, објави своја придружна апликација за организирање на календарот. Се работи за Cal која излезе од приватната бета, и која сега е достапна за симнување од Apple App Store. Kако и Any.Do, и Cal е прекрасно дизајнирана апликација која лесно може да го замени оригиналниот календар […]

Прочитај повеќе

InFocus Pro е бесплатна апликација (беше 8 долари) за менаџирање со проекти која вклучува листа со задачи, белешки, скици и калeденар за сите активности во еден проект. Секако дека постои голем број на слични апликации, но предноста на InFocus е таа што нуди пишување со рака, па така брзо можете да го пополните тоа што […]

Прочитај повеќе

Во хуманитарна акција, 12 твитерџијки, двајца професионални фотографи и една дизајнерка креираа #Tвитеркалендар за да ја подигнат свеста за ракот на дојката. Хуманитарната изложба се оддржа во недела, 23.12, кога соберените средства од продажбата беа донирани на Здружението за борба против рак на дојка – Борка. Како што беше ветено, календарот по промоцијата е достапен […]

Прочитај повеќе

Google Calendar можеа да ја користат само на уредите како Nexus S и Galaxy Nexus, но од сега оваа можност ќе ја имаат сите корисници на Android 4.0+. Сè уште не е јасно зошто Google Calendar не им беше достапна на сите корисници на Android, иако е една од најкористените и најкорисни алатки, но еве, […]

Прочитај повеќе

Facebook гo претстави Events Callendar преку кој ќе ги потсетува корисниците за сите настани на кои се повикани. Покрај календарот сега во листата на настани ќе бидат додадени и родендените на пријателите. Редизајнот е стартува на Hackathon уште пред една година, пишува Facebook, и сега, откако е готов, ќе биде достапен за сите корисници во […]

Прочитај повеќе

Coolendаr е веб календар кој е толку едноставен за користење што не мора да кликате по датуми и време, туку само внесувате една линија текст и кликате на копче. Во пракса, помалку од 30 секунди работа со два клика.

Прочитај повеќе