МВР побара од Facebook да се избришат групите за црквата на Кале каде се споделува агресивна содржина, се шири говор на омраза и каде се повикува етничко чистење. Групите станаа место за препопукување и верска и етничка нетрпеливост по неодамнешниот инцидент на скопското Кале каде две етнички групи се степаа меѓу себе.

Прочитај повеќе

Facebook ја демистифицираше розeвaта .мк реалноста во која постои соседски соживот и го истакна гневот и етничката омраза. После инцидентот на Кале доволно е да фрлиш швајцарско ножче во апсурдните, параноични и агресивни коментари на Facebook и да си седиш и гледаш како се слеваат реки од крв.

Прочитај повеќе