Иако Македонија е спремна уште од 2008-ма година (според изјавите на МИОА), сепак поради економската криза PayPal ќе дојде во првиот квартал на 2012-та, вели министерот за информатичка технологија Иво Ивановски во интервју за Кајгана. „Последниот официјален допис што го добивме од ПејПал е дека во првиот квартал на 2012 Македонија ќе биде вклучена во […]

Прочитај повеќе

Кајгана.com претстави нов дизајн, но тоа што е поинтересно е што заедно со промена на дизајнот, Кајгана го променува и начинот на кој го продава огласниот простор. Наместо да продава неделни банери, Кајгана.com ќе продава простор по импресии, вели основачот и уредник на порталот, Дарко Лазаревски во интервју за Комуникации.нет. „Кајгана целосно го напушти банер/неделно […]

Прочитај повеќе

Секој седми србин е член на форумот Burek, доколку се спореди нивната бројка на членови според популацијата на Србија. Ова е неверојатно достигнување за деветгодишниот форум каде се информира и дискутира за сите можни теми поврзани со секојдневието во Србија и светот.

Прочитај повеќе

Неколку македонски медиуми објавија заедничко јавно писмо со кое ги опоменуваат сите веб портали и радио станици во Македонија да не преземаат нивна оригинална содржина. Еве што се вели во писмото: „На средбата одржана на 24.12.2009 присутните претставници од долупотпишаните медиуми ја утврдија штетата која произлегува од неавторизираното и неконтролираното преземање на информации од овие […]

Прочитај повеќе

Според податоците од Аlexa, сајтот за мерење на интернет сообраќајот, забавниот портал Kajgana.com и неговиот форум се најпосетуваните македонски веб страни. Kajgana се наоѓа на 5 место зад гигантите какo Google, Yahoo, YouTube, Facebook и Microsoft Live. Но уште поинтересно е што во последните месец дена Kajgana бележи неверојатен раст според времето потрошено на сајтот и форумот.

Прочитај повеќе