Ова видео на The 8-Bit Guy може да ви се најде ако имате куп кабли и не знаете како да ги средите. Решението е да ги закачите на ѕид, а видеото ќе ви помогне да го направите ова безболно.

Прочитај повеќе

Контроверзниот веб сајт Wikileaks објави 251.287 дипломатски документи на САД, „што е најголем сет на доверливи документи објавен во јавностa“. Наречени „Cablegate“, доверливите дипломатски документи откриваат како САД ги шионирале Обединетите Нации, за сомневања на САД за блискоста меѓу рускиот премиер Владимир Путин и неговиот италијански колега Силвио Берлускони, документи за барање за истрага за корупцијата во Бугарија, за како арапски лидери бараат воздушен напад врз Иран, за опасноста од пакистанската нуклеарна програма, за кинескиот хакерски напад врз Google… и уште стотици илјади други документи.

Прочитај повеќе