Nvidia претстави нов процесор Jetson TX1, кој треба да овозможи перформанси на суперкомпјутер за беспилотните летала. Станува збор за плочка која треба да го замени Tegra К1 процесорот кој досега се користеше во Matrice 100 дроновите. „Ќе управуваат самостојно, ќе препознаваат објекти и ликови и ќе стануваат попаметни преку машинско учење. Ќе им овозможат на […]

Прочитај повеќе