Ракети спакувани во ранец се победници на локалниот NASA Space App Challenge 2016, кој беше организиран од NewMan’s Business Accelerator. На хакатонот учествуваа 120 учесници во локации во Скопје, Битола, Тетови и Охрид кои 48 часа работеа на предизвиците на NASA, создавајќи решенија кои ќе го подобрат животот во Земјата и ќе помогнат со истражувањата […]

Прочитај повеќе

Електричните автомобили веќе не се ништо ново, па затоа по последните иновации во полето на автомобилизмот, треба да очекуваме и доста нови нешта во авијацијата и летањето, т.е. општо транспортот. Една од таквите новости кои се стреми да стане достапна за сите е летањето со JetPack…

Прочитај повеќе