Федералното истражно биро разгледува дали со пробивање на алатката TeamCity од JetBrains започнаа големите напади објавени минатиот месец. За овие напади е искористен пропуст во серверите за надградба на SolarWinds. Сега експертите се обидуваат да откријат како е пробиена безбедноста на оваа компанија. Агенциите за разузнавање и безбедносни експерти од приватниот сектор ја испитуваат улогата […]

Прочитај повеќе