Ако имате 229 пријатели, од кои 22 отсто се луѓето што сте ги знаеле/те од средното училиште, 12 осто ви се фамилија, 10% ви се соработници, односно 9 отсто биле со вас на факултет, и 7 отсто се луѓе кои никогаш не сте ги запознале, тогаш, според инфографикот на JESS3, вие сте просечен Facebook корисник. […]

Прочитај повеќе

По повод 10-тиот роденден на енциклопедијата, интерактивната агенција JESS3, продолжувајќи го својот серијал „Состојбата на…“, направи видео за состојбата на Wikipedia кое е презентирано од основачот на енциклопедијата Џими Велс. Видеото е за почетокот на Wikipedia, т.е. Nupedia, за достигнувањата на ециклопедијата и како трудот околу Wikipedia треба сега да се фокусира, надвор од западните земји, кон земјите во развој.

Прочитај повеќе