По се изгледа ниту една индустрија, не е отпорна и безбедна од хакерски напади. Оваа недела ова го дозна најголемиот светски снабдувач со месо компанијата JBS. Поради сајбер-напад оваа недела беа затворени постројки за обработка на говедско месо во САД, Канада и Австралија. Ова ја спречи работата во десетина кланици и фабрики за пакување на […]

Прочитај повеќе