Facebook индексираше два билиони јавни постови кои отсега ќе се појавуваат при пребарувањата. Станува збор за долгорочен план на друштвената мрежа да се натпреварува со Google. Освен индексирањето, тимот на Search FYI на својот блог откри дел од останатите подобрувања и функции на кои работат. Така актуелните новости ќе се појавуваат во пребарувањата, а во […]

Прочитај повеќе

Google го објави првото API за својата друштвена мрежа, што е прв чекор да се овозможи програмерите да креираат апликации. „Јас сум супер возбуден за како Google+ проектот го носи богатството и нијанса на споделувањето од реалниот живот во софтвер, и денес го најавуваме првиот чекор кон донесување на вашите апликации со стартување на Google+ […]

Прочитај повеќе

Facebook го смени начинот како одбиваме покана за пријателство. Досега имаше Confirm (прифати) и Ignore (игнорирај) опција. Од сега, наместо игнорирање ќе има Not Now (не сега) oпција која делува попријателски, и опција со која не се одбива пријателството туку се одложува

Прочитај повеќе