Jasper Technologies, наскоро ќе биде дел од Cisco Systems, во партнерство коe најверојатно ќе го чини Cisco околу 1,4 милијарди долари. Аквизицијата треба да му помогне на гигантот со поврзувањето на уреди кои доаѓаат под заедничкото име „интернет на нештата“. Доколку се оствари аквизицијата ќе му овозможи на Cisco да комплетна платформа за интернет на […]

Прочитај повеќе