Што е еспорт? Може ли да се преживее од еспорт? Каква е состојбата во Македонија? Ова се само дел од прашањата на кои тимот на „Види Вака“ се обиде да добие одговори од дел од македонските натпреварувачи и претставници на федерација. Во видеото може да го препознаете Јане Апостолски кој неодамна беше дел од тимот […]

Прочитај повеќе

На крајот на август македонскиот тим составен од пет гејмери Јане „aidKiT“ Апостолоски, Дамјан „kyxsan“ Стоилковски, Даниел „dan1“ Глигоров, Павле „stYleEeZ“ Стојановски и Кристиан „Cryveng“ Трпкоски победи во Counter-Strike: Global Offensive натпреварите на Европскиот куп на нации. За еден од најголемите еспорт успеси во Македонија зборувавме со Јане „aidKiT“ Апостолоски. Како се чувствувате по најголемиот […]

Прочитај повеќе