Нашите пријатели од Zdravo.com.мк објавија текст за како идеално да се свари тврдо јајце. Текстот е доста корисен, но ние мислиме дека е потребно да се додаде малку гиковски момент за да се стигне до совршеноста, до перфектно сварено тврдо јајце! Ви ја претставуваме наградуваната The perfect Egg timer апликацијa за iPhone и

Прочитај повеќе

На не-толку-официјален #tweetup или собир на твитерџии во Кафе Ли во Скопје, се прогласија неколкуте победници во неколкуте категории на 140.mk Twitter наградите. Сите победници добија симболични награди, кои беа донирани од неколку компании, а „Оскарот“ беше во форма на варено јајце со налепница која ја означуваше категоријата во која победиле.

Прочитај повеќе