Greenpeace, еколошката организација, откако го искористи Facebook да го „победи“ Nestlé, велејќи дека „друштвените мрежи можат да ја спасат планетата“, сега се сврте на самата мрежа бидејќи гради дата центар кој користи струја генерирана од јаглен.

Прочитај повеќе