Twitter по повод пет години од денот кога е стартуван протипот на сервисот, објави неколку интересни #бројки за растот на сервисот на кој му требаше 3 години 2 месеци и еден ден за да помине од првиот до милијардитиот твит. Сега, потребно е само една недела да се испратат милијарда твитови, односно се праќаат по просечно 140 милиони твитови на ден.

Прочитај повеќе