Очекуваното е конечно реалност: според најновото истражување на Pew Research Center наречено „Состојбата на медиумите“ 46% отсто од американците читаат вести онлајн во споредба со 40% чиј извор се традиционалните весници.

Прочитај повеќе

Techcrunch објави дека друштвената мрежа прави свој софтвер за мобилни телефони. ИТ блогот се повикува на анонимни извори велејќи дека мрежата ќе го следи примерот на Apple, односно ќе направи свој софтвер, а некоја друг производител ќе го направи хардверскиот дел од телефонот.

Прочитај повеќе

Google News добија редизајн фокусиран на персонализирање на веститите. Неколкуте промени ги опфаќаат одбирање на кои категориите од вестите да ви се листаат. Пример, ако сте заинтересирани само за бизнис и спорт, тогаш ги одбирате тие категории и ви се листаат само такви вести. Има и опција да си додадете ваша категорија.

Прочитај повеќе