Samsung закупи цела страница во печатен медиум во САД за да им се извини на корисниците за проблемите со Note 7 телефонот. Компанијата поради проблеми со батеријата мораше да го повлече уредот иако беше најавуван како најдобриот Android фаблет. „Ќе го преразгледаме секој аспект на уредот, целиот хардвер, софтвер, производството и структурата на батеријата. Ќе […]

Прочитај повеќе

Директорот на Appel, Тим Кук со отворено писмо им се извини на корисниците на iOS 6. Писмото пред се се однесува на новите мапи кој се под квалитетот на досегашните, но и на очекувањата на корисниците. Покрај извинување до корисниците, изјавата доаѓа и со убедување дека компанијата работи на проблемот и мапите ќе бидат подобри. […]

Прочитај повеќе

Research in Motion најaви дека претплатниците кои четири дена немаа пристап до BlackBerry сервисите ќе добијат бесплатен пристап до премиум платени апликации од вкупен износ од 100 долари и еден месец бесплатна техничка поддршка за своите бизнис корисници, зависно од достапноста на понудата, видот на уредот, пристап до BlackBerry App World и локалните услови и […]

Прочитај повеќе

<Надополнето 25.10.10> Запршката со кромид ми загоре, сериозно ми ги испече и насолзи очите, вели Христо Ивановски извинувајќи се за грешката што сатиричните вести од the Onion (анг. кромид) ги сфати како релевантни и вистинити што е „класичен пример како еден искусен новинар може да се лизне (и на лушпа од кромид) ако не ги следи стриктно новинарските правила.“

Прочитај повеќе

Крадење текстови не е нешто ново низ македонските медиуми и портали. Го имам искусено од прва рака, а имам и читано за вакви случаеви. Откако ќе ги пишеме или зборуваме со „пиратите“ секогаш завршува со извинување, тргање текст или „нема више жими сé“ филозофија.

Прочитај повеќе