Најпознатиот и најпопуларниот стартап кога изнајмувањето простор е во прашање, најавува кул нови промени. Наскоро корисниците на сервисот ќе можат да изнајмуваат и да се сместуваат во најлуди простори. Пример, ќе може да изнајмите и штали, бродови, куќи на дрво и куп слични локации. Промените ќе бидат достапни наскоро и можеби ќе бидат достапни веќе […]

Прочитај повеќе

Стартапот за изнајмување престој, AirBnb, во последната рунда на инвестирање успеа да собере 1,5 милијарди долари, што му ја качи вредноста на 25 милијарди долари. AirBnb e сервис кој ги прескокнува агенциите за патување и резервациите, и им нуди на се-побројните-корисници можност да најдат поевтино сместување, соба или стан; но нуди и можност на корисниците […]

Прочитај повеќе

Секои две секунди се букира соба во 200.000 локации преку Аirbnb, стартап основан во 2008-ма година кој сега надмина 10 милиони букирани гости. Ова се фасцинантни бројки за сервис чии услуги се нелегални во поголем дел од земјите од каде се изнајмуваат соби и домови. Не секој дом или стан може да се претвори во […]

Прочитај повеќе

Airbnb e oдличен пример на се-попопуларните стартапи за сместување чиј потенцијал беше награден со инвестиција од 112 милиони долари за понатамошно развивање. Идејата дека преку Веб лесно може да се најде или изнајми стан станува се популарна, бидејќи сега може да се искористи друштвениот граф, односно корисниците да ги направат рецензија за местото која ќе […]

Прочитај повеќе

Студиото Warner Bros додаде уште пет наслови кои можат да се изнајмуат преку Facebook. Тие се: Inception, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Yogi Bear и Life as We Know It.

Прочитај повеќе

Холивудското студио Warner Bros стартуваше тест апликација преку која за 30 Facebook кредити (3 долари) ќе ви го изнајми The Dark Knight да го гледате директно преку Facebook во рок од 48 часа.

Прочитај повеќе

YouTube го стартуваше youtube.com/store нудејќи им на американските корисници можност да си изнајмат филм и серија по цена меѓу 99 центи и 6 долари. Наплатите се вршат преку Google Check-Out.

Прочитај повеќе

Најпопуларниот видео сервис станува видеотека. YouTube тестира опција за изнајмување на филмови од филмскиот фестивал Sundance. Опцијата е едноставна – плаќате 4 долари за филм кој можете да го гледате во период од 48 часа колку пати сакате.

Прочитај повеќе