Безбедносен девелопер налутен од спам пораките кои ги добил од измамници креираше скрипта која ги повикува 28 пати во секунда. Проблемите со телефонските измамници во САД се големи, па властите во САД ги предупредија граѓаните за робо-пораките. Измамата ги напаѓа повозрасните граѓани, кои често не се сомневаат во повиците од даночнатра служба (IRS). Измамата е […]

Прочитај повеќе

Кога Јужна Кореја е во прашање е-спортот е на сосема друго, повисоко ниво од било каде во светот. Колкава е разликата покажува фактот за сериозниот план со кој ќе се справат со онлајн измамниците. Играчите кои креираат или споделуваат софтвер за мамење во онлајн игрите досега вообичаено добиваа забрана. Но, во Јужна Кореја сега ги чека и […]

Прочитај повеќе