Во случај да ви здодеа едноличната, монотона околина на вашиот Android оперативен систем, би можеле да пробате да си инсталирате некој од таканаречените Launcher-и. Повеќето од нив навистина го менуваат стандардниот дизајн, но се бесплатни само на површината. Поради тоа, или често прикажуваат реклами, или пак бараат да посегнете по паричникот и да платите за […]

Прочитај повеќе

iMore oбјави слики како ќе изгледа новиот iPhone 5, кој официјално ќе биде претставен следната среда, на 12.09. Порталот се повикува на бројни извори и други медиуми, и вели дека неговите фотографии се прилично точни кога се работи за изгледот на iPhone 5, кој како и последната генерација на iPad може да биде крстен само како […]

Прочитај повеќе

Google претстави апликација Androidify со која може да го персонализирате познатиот Android робот, пример, како што Google си игра со изгледот на андроидот при секоја верзија, Honeycomb, Gingerbread, со Androidify сега можете тоа да го направите и вие.

Прочитај повеќе

Покрај инстант пребарувањето, Google додаде и инстант прегледување на веб страни во резултатите. Имено, кога ќе пребарувате некој термин, линковите во резултатите ќе имаат опција (знак на лупа) за визуелен прeглед на веб страните пред да кликнете на линкот.

Прочитај повеќе

nCountr објави интересен туторијал како да се промени темата на Windows 7.

Прочитај повеќе

Најпопуларниот видео сервис, и втор најголем интернет пребарувач, стартуваше нов дизајн на страната за гледање видеа.

Прочитај повеќе