Facebook процени дека околу 10 милиони Американци ги видоа спонзорираните постови од Русија. Сега Конгресот на САД треба да процени дали можното влијание врз 10 милиони жители го загрози процесот на гласање. Претставниците на друштвената мрежа ги однесоа сите 3.000 огласи за кои се сомневаат дека потекнуваат од руски агенции, во Конгресот, јави Guardian. Од […]

Прочитај повеќе

TED пред некое време за прв пат објави постаро видео од 2013 година.  Можеби главна причина за ова е актуелна објавата на неколку агенции од САД и претседателот на САД кои повторно ја обвинија Русија за влијание врз американските избори за претседател. „Бевме безбедни бидејќи инвестиравме во безбедноста. Можеа да ги нарушат изборите. Не верувам […]

Прочитај повеќе

Претседателската кампања во САД и дебатите се главна вест во светските медиуми. Сепак се чини дека Доналд Трамп е вистинска мотивација за: развивачите на софтвер; креаторите на видео игри; дизајнерите и куп други креативни професии. Нова алатка за донации Troll Trump им овозможува на сите кои не го сакаат Доналд Трамп или можеби ја сакаат […]

Прочитај повеќе