На помалку од една недела до изборите на граѓаните им е достапна нова алатка. Нерегуларности е алатка што треба да им помогне на граѓаните едноставно да пријавуваат различен вид на изборни нерегуларности, притисоци или проблеми. Сè ова е во функција на спроведување фер и слободни избори во  Република Македонија. Алатката го користи истиот систем Ushahidi […]

Прочитај повеќе

По 60 луѓе во еден стан, починати гласачи во избирачки список, гласачи во руинирани локации… ова се само дел од пропустите кои твитерџиите ги открија во избирачкиот список, кој Државната испитна комисија (ДИК) го објави преку нова апликација. Според ДИК, апликацијата треба да им служи на граѓаните да го проверат избирачкиот список, и според првичните […]

Прочитај повеќе