Ако се спореди со останатите балкански земји, за многумина Македонија нема да биде прво место на листата во која би барале иновативност. Но, за Ивица Пениќ неколкуте дена поминати во Македонија се претворија во една година. Сега Ивица, кој е експерт за продажба и маркетинг, работи како ментор за локалните стартапи и консултант за претприемачи […]

Прочитај повеќе