Адева го организира првиот Bootcamp за развивање на ИТ вештини за жени во Македонија, со цел развивање на дискусија и промоција на ИТ секторот пред жени кои што се заинтересирани за пристап во индустријата. Со овој проект, се адресира мотивацијата на жените да влезат, но и да останат подолго во ИТ индустријата, преку креирање на […]

Прочитај повеќе

Иднината во образованието е во информатичката технологија, вели претседателот на САД, Барак Обама, кој најави инвестиција од 4 милијарди евра за модернизирање на образованието. Овие средства ќе бидат инвестирани во период од три години, а се подготвува и петгодишен план со кој ќе се подобри информатичкото образование во сите училишта. „Нашата економија брзо се менува, […]

Прочитај повеќе