Во последно време може да се забележи дека македонската Twitter заедница постојано расне. Бројот на корисници и општо активноста на сервисот за микро-блогирање постепено се зголемува… но и покрај позитивниот раст на овие полиња, навистина интересен е самиот „менталитет” кој се разива во твитосферата каде што во последните неколку месеци најпопуларен е тагот “#mkfail” (тагот со кој се одбележува неуспехот) и тролањето („специјална вештина“ со која се исмејува сé, само заради лична забава).

Прочитај повеќе

<надополнување @ 1.11>Официјално започна првиот круг од IT.com.mk Награди 2010 каде што посетителите ќе можат лесно, брзо и анонимно да ги номинираат своите фаворити во соодветната категорија преку страната www.it.com.mk/nagradi. Пријавувањето ќе трае до 10-ти декември. За повеќе информации околу наградите, прочитајте ги правилата. (п.с. пријавувањето на еден ист проект 100 пати не ги зголемува шансите истиот да победи, бидејќи сепак подоцна ке се гласа за пријавените…) </надополнување>

Прочитај повеќе