(Ова е првиот текст од серијалот на тема ИТ Кариера во .мк општеството кој ќе ви помогне да ја пронајдете и добиете вистинската ИТ позиција за вас.) Сте го слушнале милион пати, портфолиото е најглавната алатка која ја имате против илјадниците кандидати како вас. Она што мора да се запамети е дека портфолиото дури и […]

Прочитај повеќе

Во сега веќе далечната 2010 година го тестиравме концептот на објавување на огласи за вработување на порталот и беше објавена затворена бета фаза на сервисот ИТ Кариера. Сервисот функционираше кратко време а потоа го затворивме, не од причина што немаше интерес, туку за да го досредиме и соодветно интегрираме во целиот систем. Но претходните верзии […]

Прочитај повеќе

Ви го претставуваме огласникот за работа IТ кариера (бета), место каде секоја ИТ компанија или работодавач може да објави бесплатен оглас во врска со вработување, и место каде секој ИТ професионалец ќе може да најде работа согласно со неговите вештини и знаење.

Прочитај повеќе

w00t! IT.com.mk ја освои наградата „najbolji web od Ex U” на хрватските VIDI Top 100 награди. Националните хрватски награди, кои се одржуваат веќе 12 години, се доделуваат на најдоброто од информатичката технологија. Ова е прва година во која е вклучена категоријата екс-Ју за веб проекти од поранешните југословенски земји.

Прочитај повеќе