Од 4-ти до 7-ми декември во Семос Едукација по трет пат ќе се соберат ИТ професионалците на мастер клас со светските експерти за сајбер безбедност – Паула Јанушкиевич и Грег Творек. Паула Јанушкиевич е IT Security Auditor & Penetration Tester, Enterprise Security MVP, Microsoft Security Trusted Advisor и Microsoft сертифициран тренер. Исто така е презентер […]

Прочитај повеќе

Пред околу 10 дена Google им сподели информации за два критични безбедносни пропусти на Adobe и на Microsoft, јави ArsTechnica. Првиот пропуст со однесува на Flash, а во соопштението Google објави дека Adobe веќе го надминал проблемот. Со Microsoft ситуацијата е поинаква, па по седумте дена кои тимот на Google ги остава на компанијата пред […]

Прочитај повеќе

Семос Едукација организира Форензички Bootcamp со светски познатиот експерт за сајбер безбедност Паула Јаушкиевич. ФОРЕНЗИЧКИ BOOTCAMP на тема Сајбер безбедност Кога? 31 октомври – 04 ноември Каде? Скопје Во период од 31 октомври до 04 ноември 2016, како дел од годишниот настан за сајбер безбедност, организиран од страна на Семос Едукација, Вие како IT експерт […]

Прочитај повеќе