Студенти од Минхен направија видео во еден кадар во кое ја презентираа историјата на гејмингот, од играње тенис со две цртички и квадратче во 1958 година, преку Pacman во 1980-та, Donkey Kong, Sonic, Street Fighter II во 1991 година до Need for Speed, голф на Nintendo Wii и Rock Band. А што понатамо? Според минхенските студенти, сега не очекува виртуелната реалност.

Прочитај повеќе