Тимот на Истражувачка репортерска лабораторија – Македонија (ИРЛ) во последната епизода на Редакција ја истражува безбедноста на веб-страниците на македонските државни институции. Дел од истрагата е и интервјуто со Владислав Бидиков и Боро Јакимовски професори на ФИНКИ, кои се задолжени за администрирање и одржување на повеќе државни веб-страници. Истражувањето ја опфаќа ноќта на изборите и […]

Прочитај повеќе