Дури 75% од компаниите кои поминуваат најдобро при излегувањто на берзата не биле таканаречени „еднорози“. Еднорог компаниите се стартапи кои се проценети на над 1 милијарда долари. Ова го покажува анализата од компаниите на последните 4 години, која ја направи Џеф Ричардс партнер во GGV Capital. Анализата на г. Ричардс покажува дека компаниите кои во […]

Прочитај повеќе

На првиот ден од тргувањето со акции на Snap акциите на компанијата рипнаа од 17 на 24.48 долари. Ова значи дека во моментов, со оваа цена на акциите, Snap вреди 34 милијарди долари. Компанијата во текот на своето постоење нема ниту една година во која оствари профит, па ова не е мало изненадување. Околу 216 […]

Прочитај повеќе

Најбрзо растечката друштвена мрежа Snap, наскоро ќе излезе на берза. Понудата е и официјално достапна за јавноста, а вредноста на компанијата е помеѓу 20 и 25 милијарди долари. Компанијата се надева од продажбата на акции да заработи околу 3 милијарди долари, јави Reuters. Но, излегувањето на берза не е без ризик. Компанијата досега постојано работи […]

Прочитај повеќе

Zynga, компанија стартувана во 2007-ма година која стана хит поради друштвените игри на Facebook, како FarmVille, MafiaWars и многу други, ќе излезе на берзата во јавно надавање од кое се очекува да собере 1 милијарда долари. Со тоа вредноста на компанијата може да се искачи на 20 милијарди долари, што е двојно повеќе од 8-те милијарди долари колку вреди Electronic Arts, компанија која креаира малку посериозни игри.

Прочитај повеќе

Сервисот за групно купување и дневни попусти од локални продавници е проценет на 15 милијарди долари, пишува New York Times. Интересното тука е штo Groupon e 2 години старa старт-ап компанија.

Прочитај повеќе