Лошата продажба на последниот модел на iPhone, X можеби ја принуди компанијата да размисли за негово повлекување. Последниот извештај вели дека Apple го намалила производството на овој модел на 20 милиони, од првично предвидените 40 милиони уреди. iPhone X е најмоќниот телефонот на Apple досега, но најверојатно поради високата цена продажбата на уредот не е […]

Прочитај повеќе

Сите фанови Apple и паметни телефони имаат добра причина за радост оваа епизода. Гостин е Марко Трпков од GSM Македонија, кои ги донесе iPhone X и Apple Watch. Секако, има доволно место и време во емисијата и за игрици. Дополнително, може да го чуете и мислењето на Гораст, Данко и Бобо за новиот Star Wars […]

Прочитај повеќе

Виeтнамски хакери презентираа метод кој овозможува пробивање на Face ID заштитата на најновиот iPhone X. Не станува збор единствено за софистицирана техногија која се користи, туку за отклучување се користи и специјално изработена маска. Ова можеби и немаше да биде проблем доколу претходно Apple не тврдеше дека телефоните нема да може да се отклучат со […]

Прочитај повеќе

Сопствениците на новиот и суперскап телефон на Apple, iPhone X, најдобро веднаш да инвестираат во заштита. Првите тестови покажуваат дека стаклото на телефонот премногу лесно се оштетува. Тестот на CNET покажа дека телефонот се крши и на првиот тест од 0.9 метри. Заедно со високата цена на телефонот и сервисот, овие оштетување секако ќе ве […]

Прочитај повеќе

Купувачите на новиот iPhone X ќе треба да бидат супер внимателни со новиот телефони. Секој сериозен проблем и промената на екранот на iPhone X ќе ги чини корисниците 280 долари. Остатокот на поправки кои може да го затекнат корисникот на телефонот, може да достигнат до 550 долари, јави Ars Technica. За споредба, замената на екранот […]

Прочитај повеќе

Без желба да ја намалиме важноста на iPhone 8 и iPhone 8 Plus, новиот iPhone X е најажната најава која ја видовме на Keynote. Телефонот по подолго време заслужено ги возбуди љубителите на iPhone. Екран по целата површина. Отклучување со Face ID, нов процесор, iPhone X е иднината на Apple. По навистина долго време Apple […]

Прочитај повеќе

Десет години по првиот iPhone кој што го промени изгледот на телефоните, Apple ја одржи првата конференција во Steve Jobs Theater. Салата е во новата зграда на Apple, популарно наречена вселенски брод. Вообичаено Apple Keynote не е само настан на кој се претставува технологија. Компанијата од претставувањето на телефоните направи гламурозна претстава. Почетокот на настанот беше потсетник на […]

Прочитај повеќе