Дел од купувачите на новиот iPhone 8 имаат непријатно изненадување. Кога го ставаат телефонот на полнење батеријата се шири доволно за да се деформира телефонот. Засега не е сосем јасно дали станува збор за инциденти или за систематска грешка, пишува BBC. Сепак во сите случаи по деформирањето скапиот телефон е неупотреблив. Досега се пријавени проблеми во […]

Прочитај повеќе

Новиот телефон од Apple, iPhone 8 нема преголема разлика со iPhone 7. Ова е заклучокот на iFixit кои можеа да го расклопат и да видат што има во телефонот. Најголема надградба на телефонот не е во хардверот, туку зајакнатото задно стакло. Ова ќе го направи телефонот поиздржлив, но стаклото сепак ќе се скрши. Дисплејот на […]

Прочитај повеќе

Десет години по првиот iPhone кој што го промени изгледот на телефоните, Apple ја одржи првата конференција во Steve Jobs Theater. Салата е во новата зграда на Apple, популарно наречена вселенски брод. Вообичаено Apple Keynote не е само настан на кој се претставува технологија. Компанијата од претставувањето на телефоните направи гламурозна претстава. Почетокот на настанот беше потсетник на […]

Прочитај повеќе

Оваа недела ја очекуваме прес конференцијата на која Apple ќе ги претстави новите телефони. На само неколку дена пред самиот настан протекоа добар дел од податоците за новите телефони. Според овие податоци компанијата ќе претстави 3 нови уреди: iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Ова не е прв пат да протечат информации пред […]

Прочитај повеќе

Израелскиот стартап RealFace кој работи на технологија за препознавање на ликови, стана дел од Apple. Стартапот е основан во 2014 година и работи на технологија со која се препознава ликот. Оваа технологија може да се користи за биометриско логирање. RealFace е помала компанија со околу 10 вработени. Досега компанијата собра 1 милион долари, а работеа на […]

Прочитај повеќе