Некои веб апликациите кои се стартувани од home screen на цел екран на iPhone или iPad, наместо преку Safari прелистувачот, не го добиваат ветенота 2.5+ пати побрзо функционирање со JavaScript за iOS3.

Прочитај повеќе

Иако официјално натпреварувачите кои требаа да ги предизвикаат прелистувачите не се појавија на натпреварот, правилата си се правила, и Google Chrome и Mozilla Firefox се прогласени за непобедени на Pwn2own. Ова е трет пат по ред Google Chrome да не биде компромитиран на Pwn2own, а првпат за Mozilla Firefox.

Прочитај повеќе

Новиот iOS за iPhone, iPad и iPod touch можете да го симнете преку iTunes, откако ќе го конектирате вашиот уред. Има новини во AirPlay, воводувањето на Personal Hotspot, iTunes споделување и забрзување на Safari.

Прочитај повеќе